Sory. Lambat nak update dalam blog. 2 minggu yang lepas saya buat Epok-epok sayur.
Klu Hari minggu je ada je nak buat. Beli bahan-bahan buat epok-epok sayur.
Inilah hasilnye selepas goreng lemau-lemau
Mudah dan senang. Klu tak nak buat epok-epok leh buat karipap kentang,karipap sardin. Tiba-tiba nak buat epok-epok sayur. Petang-petang leh goreng makan.
Buat banyak-banyak simpan dalam peti ais. Tapi lum sempat simpan goreng habis.. Sedap la tu aku buat.
Sos@ kuah dia senang je. Mak bagi resepi kat saya...
Kulit epok-epok ni kene pandai buat...Tak pandai tak sedap. Mak cakap leh buat jual ni....Kat kedai pun kalah. Tambah kuihnye yang sedap....sampai habis epok-epok sayur. (cam kulit karipap)
Tak sempat nak simpan cikit pun.
Makcik ajar dah buat epok-epok, goreng lemau-lemau. Boleh simpan dalam peti. dan Tahan Lama. Ajaran tu saya ikut. Alhamdullah memang betul cakap makcik.
Paling senang dan mudah didapai bahan-bahan nak buat. Inilah bahan-bahannye.
- Tepung Gandum
- Air
- Garam
- Minyak masak(sedikit dipanaskan)
- Carrot
- tauge
- timun(klu taknak simpan masukkan timun)
Adakan kat umah. Leh buat...
No comments:
Post a Comment