03 October 2014

Cheesekut

Teringin nak makan Cheesekut. Mengidam? S. Azad nak adik? Belum lagi. Tekak ni nak makan.
Balik Keje nak buat.
^
^
^
Bahan semua ada kecuali susu Fresh milk je tak de. Beli kt kedai. botol kecik je.
Mudah, senang, bahan pun tak banyak dan yang paling penting sedap untuk dimakan.

Pernah makan CHEESEKUT 1st time beraya rumah member incek husband.Sedap. Mintak Resipi. Sampai sekarang tak buat-buat. 
Semalam harus buat. 
Lepas solat maghrib berjemaah dengan incek husband terus ke dapur. 

Jom kita Buat CHEESEKUT

Bahan-bahannya


Biskut Hup Seng, Susu Fresh Milk, Susu pekat, Cream Cheese, Milo, Nestum

Malas nak pakai mixer guna blender je senang.

1/2 Cream Cheese, 1/4 tin susu Pekat( Kalau kurang manis tambah lagi),  5 sudu Susu Fresh Milk
Blendkan semua. 

 Terus susun 
Berselang seli dengan Cream Cheese. 
+ Milo & Nestum.

Ikut berapa banyak layer nak buat. Saya buat 4 layer.

Dapat 1 bekas ni dan 1 bekas tupperware comel tuk bawa kat opis nanti.

DONE...

Selamat Mencuba ye. 

No comments:

U KLIK ME, I KLIK U