Curi Masuk

hit counter javascript

27 October 2014

CAr SeaT Baru

Salam semua. Hari Isnin  hari paling liat nak bangun pergi kerja. Erm..Ape boleh buat. Kerja punya pasal bangun jugak la.

Kene bangun awal sebab nak kene hantar budak tembam ni dulu rumah mak.
Pagi-pagi memang 1 kete je pergi keje dengan husband. Satu laluan ke opis. Jimat minyak. Tak perlu 2 kereta. Kalau 2 kereta pun kalau saya ni ada program , kursus, bengkel area luar dari MITC memang saya kene bawa kereta sendiri.
Bila keaadan saya kene bawa kereta sendiri, saya kene hantar S.A. S.A yang semakin membesar dan tak boleh duduk diam terpaksalah mencari CAR SEAT baru untuk S.A yang lebih safety. Selalu kalu satu kereta dengan lid dia, mama just pangkukan je. 

S.A ada baby carrier, dah memang tak sesuai untuk S.A ni. Dah beberapa kali bila bawa S.A asyik nak bangun dari baby carrier tu. Mama terpaksa berhenti beberapa kali. Jadi untuk safety mama kene jugak beli. 

Mama dan lid jalan Glam Bazaar sabtu lepas, bolehlah banyak tudung dan shawl dia jual. Lepas tu barulah ke kedai area kota fesyen JS KIDS & GIFT mencari Car Seat. Sebelum ni dah pernah masuk kedai ni. Harga murah jugak. Jadi bawa lid dan S.A pulak. Tup.Tup ada car seat baru sampai. Aritu takde pun yang ni. Dah berkenan dik hati ni. Sweet Heart (cs 383).  2 colour- black & Blue. Pilih Black. Dapat kurang lagi. Terus beli. TAk jadi lah beli kat KEdai Yong FOng.

Test.test.

bukan main tersandar S.A beli terus dudukkan. Nak tengok gelagat S.A ni bila duduk dalam Car Seat . 

Cara position S.A ni salah. jangan ikut. Umo cam S.A Car Seat kene menghadap bertentangan dengan seat kereta. Ni just test je ok. 
Lena dibuai mimpi.Selesa agaknya. Dulu dalam baby carrier sempit.


1 comment:

Fizah said...

comelnyaaaaaa syed azad niii.....gewwaaaaammmmm ;p

U KLIK ME, I KLIK U